Nuoret miehet ovat monellakin tapaa vaikea kohderyhmä, tämän tietää myös markkinoijat. Joidenkin tutkimusten mukaan nuoret, noin 18–25-vuotiaat, miehet ovat vaikeimmin tavoitettava kohderyhmä, koska he eivät esimerkiksi katso juurikaan TV:tä enää. Nuorille miehille on myös vaikea ostaa lahjoja, koska he ovat usein melko nirsoja ja merkkitietoisia eri tavaroiden suhteen.

Joulu on taas tulossa, joten moni pohtiikin, mitä ostaa omalle pojalle tai sukulaispojalle lahjaksi. Ostaako jotain, mitä hän haluaa, vai jotain mitä hän tarvitsee lähivuosina, kuten asiastoa? Ongelmaa vaikeuttaa se, ettei nuoret miehet puhu kauheasti niistä asioista, mitä he haluaisivat lahjaksi. Alapuolella joitakin varteenotettavia joululahjavinkkejä.

Astiasto

Olipa nuori mies muuttanut pois jo kotoa tai vasta muuttamassa, tarvitsee hän varmasti lähivuosina astiastoa. Voit siis harkita, että ostat hänelle ruokailuvälineitä, astioita ja muita keittiövälineitä, joita hän saattaa tarvita. Myös lahjatavarakaupassa voi olla hienoa löytää jotain ainutlaatuista ja yksilöllistä, joskin nuoret miehet eivät ole keittiövälineiden suhteen kovin merkkitietoisia.

Astiasto ei ehkä tuo hymyä hänen huulilleen jouluna, mutta hän osaa arvostaa sitä myöhemmin. Monesta keittiövälineestä saattaa myös muistaa keneltä sen on alun perin saanut, joten tavaroihin voi sillä tavalla tulla myös tunnearvoa. Keittiövälineitä löytyy myös hyvin eri hintaisia, joka helpottaa lahjatavaran valinnassa.

Vempaimet ja teknologia

Nuoret miehet rakastavat aina uusinta teknologiaa. Se voi olla niinkin yksinkertainen asia kuin uusi puhelin tai jotain monimutkaisempaa, kuten drooni tai VR-lasit. Mutta olipa se mikä tahansa, nuoret miehet arvostaisivat varmasti eniten mitä tahansa teknologista tavaraa, joka helpottaa heidän elämäänsä.

Teknologian ostaminen ei ole kuitenkaan kovin helppoa, koska tässä asiassa miehet voivat olla vaativia. Esimerkiksi, jos harkitset kuulokkeiden tai puhelimen ostamista, olisi hyvä kysyä etukäteen, minkä mallin nuori mies haluaa lahjaksi. Näin jouluna ei tule pettymyksiä. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että esimerkiksi älypuhelimien suhteen hinnat ovat helposti ainakin 200-300 euroa.

Vape eli sähkötupakka

Vapet eli sähkösavukkeet ovat nykyään hyvin suosittuja nuorten miesten keskuudessa. Harva mies silti pyytää vapeja tai niihin kuuluvia nesteitä kuitenkaan lahjaksi, ainakaan sukulaistädiltä. Mutta jos haluat jäädä mieleen vähän rennompana lahjanantajana, sähkötupakka voi olla hyvä idea.

Saatavilla on monia erilaisia sähkösavukkeita, yksinkertaisimmista kehittyneempiin. Se voi olla loistava lahja niille, joille vape on jo arkipäivää. Vapepaketteja on kaikenkokoisia ja -hintaisia, mutta hän todennäköisesti keksii käyttöä niistä mille tahansa. Sähkötupakat sisältävät nikotiinia, mutta ne ovat normaalia tupakkaa terveellisempiä, koska niissä ei synny savua.

Urheiluvälineet

Nuoret miehet tarvitsevat aina myös urheiluvälineitä, olipa kyseessä sitten uusi pari tennareita tai jotain ammattimaisempaa, kuten golfmailat, jalkapallokengät tai koripallot. Urheilullisen joululahjan ei myöskään tarvitse olla kallis – tarjolla on paljon edullisia tuotteita, kuten lenkkikenkiä.

Urheiluvälineen ostossa on tärkeää ymmärtää nuorta. Jos hän ei ole esimerkiksi koskaan ollut kiinnostunut golfista, ei golf-mailan saaminen jouluna ole hänestä paras mahdollinen lahja. Lenkkikengät ja sisäpelikengät ovat melko varma valinta sen sijaan.

Related Post

Vastaa